субота, 28. јануар 2012.

Vojin Popović Uz Ansambl Spase Milutinovića - Pesma Beogradu - MaribelNASLOV:          Vojin Popović Uz Ansambl Spase Milutinovića - Pesma Beogradu - Maribel

ETIKETA:          1953,Jugoton - C 6281

NUMERE:

Strana A
A1 Pesma Beogradu

Strana B
B1 Maribel

INFO:

Vojin Popović bio je opšte poznato pevačko ime u Srbiji onog vremena (nešto poput "srpskog" Ive Robića).. Prvi put se pojavljuje još za vreme rata sa pesmom "Ne brini majčice mila", mada originalno izvođenje ove pesme nije pronađeno ni na jednom sačuvanom nosaču zvuka. To je bio veliki hit,zbog čega je posle rata imao problema. Pesma je bila namenjena zarobljenicima i oficirima JVUO koji su zarobljeničke dane provodili u nekim od logora ondašnje Nemačke.

Posle rata je nastavio da snima, a posebno sa prvim džezerima kod nas, ponajviše sa Spasom Milutinovićem. Bio je najpopularniji pevač zabavne muzike u Beogradu u vremenu 1941 - 1955. godine.
Nažalost, zamerali su mu što je pevao pod okupacijom i on je 1959 ili 1960. pod pritiskom napustio zemlju i nikada se više nije vratio. Otišao je u USA, gde je nastavio karijeru uglednog poslovnog čoveka, odlučio je da zauvek ostavi pevanje. Vojin Popovic je rodjen 1920, umro u Čikagu 1988 i sahranjen u Nešvilu, Tenesi.


1 коментар:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...